Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

Zo kunt u een aanhanger eenvoudig aankoppelen

13 februari 2020

Het aan- en afkoppelen van aanhangers vereist de nodige aandacht. Zeker als de aanhanger beladen is en niet meer manueel te verrijden is.

Disselhoogte instelling

Voor het optimaal, snel en veilig koppelen van de aanhanger, moet de aanhanger worden uitgerust met een zogenaamde disselhoogte instelling. De dissel kan d.m.v. het verdraaien van de spindel op de juiste aankoppelhoogte worden ingesteld, en bij slijtage van banden worden gecorrigeerd.

Vangmuil compact koppeling

Het trekkende voertuig moet worden voorzien van een vangmuil koppeling met activator. Deze compact koppeling wordt op een montageplaat gemonteerd, die op zijn beurt weer passend wordt gemaakt aan het contra gewicht van de heftruck of trekker.

Werkwijze

Door langzaam achteruit te rijden met het trekkende voertuig “vangt” de muil het trekoog, het trekoog “tikt” de rode activator aan, waardoor de pen in het gat van het trekoog valt. De chauffeur kan de pen van de vangmuil vanaf zijn plaats weer openen d.m.v. een handel. Om het compleet te maken kan er een camera boven de koppeling  worden geplaatst, dan kan de chauffeur ook nog zien wat hij doet en hoeft hij niet meer uit te stappen

RO*245

Compact koppeling voor intern transport.
De complete set bestaat uit de compact koppeling, een handel naast de chauffeursstoel, een verbindingskabel en een op maat gemaakte montageplaat voor de heftruck.

Rockinger koppeling RO 245, vanaf € 825,00
Bedieningshandel + kabel            € 395,00
Montageplaat t.b.v. heftruck         € 157,00
Montage ter plaatse op nacalculatie.

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 0,5 ton tot 500 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Heeft u vragen of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.


Terug naar actueel
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers