Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

Wanneer moet je een afgeknotte driehoek gebruiken?

13 februari 2020

1. Motorrijtuigen met beperkte snelheid, zoals heftrucks, elektrische en landbouw- en bosbouwtrekkers en hun aanhangwagens alsmede wagens moeten aan de achterzijde zijn voorzien van één rode retroreflector in de vorm van een afgeknotte driehoek.

2. De in het eerste lid bedoelde retroreflector moet als volgt zijn aangebracht:

  • In het midden van het voertuig dan wel links van het midden;
  • Op een hoogte van niet minder van 0,25 m en niet meer dan 1,90 m boven het wegdek. Indien zulks niet mogelijk is zonder gebruikmaking van bevestigingsmiddelen die gemakkelijk kunnen worden beschadigd, mag de retroreflector op een hoogte van meer dan 1,90 m doch niet meer dan 2,30 m boven het wegdek zijn aangebracht.

3. De in het eerste lid bedoelde rode retroreflector moet zijn voorzien van een goedkeuringsmerk waarbij het bepaalde in bijlage VIII, artikel 123, van toepassing is.

Rode retroreflectoren in de vorm van een afgeknotte driehoek

Artikel 123 Rode retroreflectoren in de vorm van een afgeknotte driehoek moeten zijn voorzien van een goedkeuringsmerk zoals weergegeven in onderstaande figuur rechts.

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 0,5 ton tot 500 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Heeft u vragen of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.


Terug naar actueel
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers