Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

IBC-containers vervoeren met een aanhanger

04 februari 2020

Vloeistofcontainers vervoeren

Het vervoer van vloeistofcontainers (IBC-containers) komt vaak voor in de industrie, op industrieterreinen, in de petrochemie, productie en in raffinaderijen. IBC-containers zijn uitgevoerd met een stalen (doorzichtig) framewerk op een stalen, kunststof of houten pallet met daarin een kunststof blaas van HDPE (hoge dichtheid poly-ethyleen). Aan de bovenkant van de IBC-container (vloeistofcontainer) bevindt zich een (150mm of 225mm) vuldop. De IBC-containers zijn aan de onderkant uitgerust met een aftapkraan. IBC-containers zijn standaard uitgevoerd met een naturel binnenblaas (doorzichtig), maar zijn ook verkrijgbaar in een zwarte en een witte uitvoering.

Het vervoer van IBC-containers (vloeistofcontainers)

Vloeistofcontainers kunnen diverse vloeistoffen bevatten; ook schadelijke vloeistoffen. Het is dus van belang dat de vloeistofcontainers stabiel en veilig worden vervoerd. Heftrucks worden vaak gebruikt voor het transport van vloeistofcontainers en IBC-containers. Het is echter veiliger om de vloeistofcontainers met een aanhanger te vervoeren.

Aanbevolen opties:

  • Hoekgeleiders dienen als borging van de last en voorkomen dat de last kan schuiven/afglijden. Hoekbeschermers zorgen dat de vloeistofcontainers veilig geladen en gelost kunnen worden.
  • Lekbakken voor het opvangen van schadelijke stoffen zijn eveneens beschikbaar.
  • Gegalvaniseerde uitveoring van de aanhanger is morgelijk

Let hierop bij het samenstellen van een aanhanger voor het vervoeren van IBC-containers:

  • Hoekgeleiders als borging van de last. Hoekbeschermers voorkomen dat de last kan schuiven/afglijden. Zo kunnen dat de vloeistofcontainers veilig geladen en gelost worden.
  • Lekbakken voor het opvangen van schadelijke stoffen.

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 0,5 ton tot 500 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Heeft u vragen of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.


Terug naar actueel
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers