Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

MCB

MCB | Nederland | Metaalindustrie

De firma MCB, meer dan 75 jaar een gevestigde internationale waarde op het gebied van groothandel in metalen, was voor haar intern transport opzoek naar industriële aanhangers. Op het grote terrein van MCB te Valkenswaard, dienen grote staalplaten van de ene productiehal naar de andere vervoerd te worden. Hierbij was het van uiterst belang dat deze staalplaten tijdens het vervoer over het terrein, niet nat worden. Onze specialist Jaap ging rond de tafel zitten met de mensen van MCB, om samen tot een fantastische oplossing op maat te komen!

Een unieke huifaanhanger

Deze aanhanger met een laadvermogen van 10.000 kilogram, is voorzien van een zogenaamde ‘harmonica huif’ van de firma NetCap. Deze huif houdt de stalen platen droog tijdens het vervoer. Erg belangrijke, gezien er op onbewerkte stalen platen snel roestvorming ontstaat. Verder is de huif met één hand te bedienen, aangezien het frame bestaat uit een lichte aluminium constructie. Wanneer de afdekking helemaal naar achteren geschoven is, kan de wagen van boven af beladen worden, door bijvoorbeeld een kraan.

Volledig op maat gemaakt 

De aanhanger werd volledig op maat ontworpen, van de wielen tot de kleur. In dit geval werd er gekozen voor een erg opvallende kleur, omwille van veiligheidsredenen in het magazijn. Deze wagen is ook uitgerust met een meesturende achteras. Dit heeft een kortere draaicirkel tot gevolg, wat het manoevreren makkelijker maakt. Tenslotte werd er gekozen voor een erg vernuftigd koppeling-systeem: Deze aanhanger wordt vervoerd met een elektrotrekker, waarbij de chauffeur niet behoeft  af- of op te stappen om de aanhanger aan te koppelen. Er is gekozen voor een koppeling met hoogte-instelling, waarbij de aanhanger automatisch aankoppelt bij aanraking met de elektrotrekker. Ook het afkoppelen gebeurt automatisch door middel van een hendel naast de bestuurdersplaats.

Verbinding door een open en scherpe blik

Industriële aanhangers staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze klantgerichte benadering helpt onze klanten met vooruitgang, verbetering, innovatie, ambitie en groei. Met een open en scherpe blik, dringen we door tot de kern van de business van onze partners. Dat begrip zorgt voor verbinding. Alleen door deze manier van werken is het mogelijk om onze adviezen, diensten en producten tot op de millimeter sluitend te krijgen. Onze gedrevenheid in alles wat we doen zorgt voor toewijding en resultaat. De manier waarop we dat realiseren zorgt ervoor dat de organisatie van onze klanten op rolletjes loopt. 

Zelf uw aanhanger samenstellen
Terug naar alle klantcases

Wat is logistiek de beste oplossing?
Ook als logistiek adviseur is industriële aanhangers uw partner. Wij denken mee in de kostenbesparing en doen uw een passend voorstel

Jaap van der Vlies
Kom in contact
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers