Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

Montage- en onderhoudsvoorschriften oplooprem

13 februari 2020

1. Basisinstelling

Nadat de oplooprem dissel door middel van beide lager ogen aan de aanhanger is gemonteerd, wordt deze in exact horizontale positie gebracht. De trekstang moet maximaal uitgeschoven zijn! De dissel wordt nu ca. 200 mm naar beneden bewogen. In deze positie moeten de remmen de volledige remwerking realiseren op de wielen. Eventueel d.m.v. de stelbouten draaien, totdat de wielen volledig blokkeren.

2. Onderhoud en service

In de eerste bedrijfsuren past de as zich aan, tijdens het remmen aan de aan aanslag van de remtrommel. De oneffenheden aan de aanslag slijt vanzelf weg. Hierdoor ontstaat er een ruimte in de remstang. De remmen moeten daarom na een paar weken met de stelbouten worden na gesteld.

3. Smering

Meerdere malen per jaar alle glijdende delen met machine vet invetten. Alle smeernippels afsmeren.

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 0,5 ton tot 500 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Heeft u vragen of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.


Terug naar actueel
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers