Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

Wat is een schuifhuifsysteem?

31 januari 2020

Netcap schuifzeilsysteem2Een Netcap schuifhuifsysteem wordt gebruikt voor een trailer of truck om de lading te beschermen tegen bijvoorbeeld regen, sneeuw of wind. Een schuifhuif van Netcap is een stuk veiliger omdat de huif met één hand te bedienen is. Hierdoor hoeft er niet meer, met gevaar voor eigen leven, over de lading geklommen te worden. Naast dat het ook een stuk veiliger is, is een schuifhuif ook een stuk efficiënter omdat de tijd van het laden en het lossen wordt verminderd.

In de rail, die van aluminium gemaakt is, zitten horizontale en verticale wielen. De hele huif rust op de verticale wielen. De wielen lopen op een kunststoffen rail die los in de rail geschoven kan worden. Dit zorgt ervoor dat de wielen langer meegaan en het zorgt ervoor dat de rail minder snel slijt. Om stoten van de zijkanten op te vangen, is de rail bovenin extra versterkt. Voor voertuigen met zijborden is ook een rail verkrijgbaar.

Een Netcap schuifhuif systeem moet zowel bij de voor als bij de achterkant openen en is daarom aan beide kanten verstevigd met een stabiele trolley die extra breed is. Hier tussenin kunnen kleine, losse trolleys worden geplaatst die voorzien zijn van kunststof wielen. Dit is afhankelijk van de hoogte en lengte van het voertuig. Deze trolleys zijn met een diagonaal schoorsysteem verbonden. Het zogeheten schoorsysteem zorgt ervoor dat het framewerk een geheel wordt. Ook zorgt het ervoor dat bij het openen het Netcap schuifhuif systeem netjes wordt opgevouwen.

Indien de voorkant van het systeem niet (vaak) hoeft te worden geopend dan is het mogelijk om de brede trolley te laten vervallen. Dit is goed voor het gewicht en de afmeting van het schuifhuif systeem. Bij inzet op Industriële Aanhangers is het raadzaam te kiezen voor een extra lange laadvloer, zodat het samengevouwen systeem niet beschadigd bij het laden en lossen met heftrucks.

Zeildoek schuifhuif

Een schuifhuif wordt geleverd met een zeildoek van pvc-coating, wat een lange levensduur heeft en makkelijk te reinigen is. Het doek is te verkrijgen in bijna elke kleur en hierop kunnen ook logo’s of totale prints worden gedrukt. Om water en vuil tegen te houden zit aan de onderzijde van het zeil rubberhoekprofiel. Ook kunnen extra versterkingen worden aangebracht. Bijvoorbeeld waar het zeildoek in aanraking komt met framewerk. Het framewerk wordt vastgemaakt aan de hand van klittenband. Aan de voor, achter en onderkant van de trolleys is het zeil vastgemaakt met bevestigingsmaterialen. Door rolveren in het rolzeil aan de achterzijde, rolt het zeil vanzelf op. Hierdoor is het makkelijk om de kap over de lading te schuiven. Aan de hand van een koord kan het zeil makkelijk uitgerold worden.

Sluiting schuifhuif

De brede trolleys aan de achterzijde wordt gesloten met een over-centre sluiting, speciaal ontwikkeld hiervoor. De schuifkap kan in een handomdraai vergrendeld en opgespannen worden met een handle die wordt meegeleverd.Het oude sluitingssysteem van Netcap is beschikbaar voor systemen met veel zeiloppervlak. Dit bestaat uit twee palen, ook wel rongen genoemd, die in rongpotten worden gestoken. De rongen zijn voorzien van spanratels, hieraan zitten banden met haken waarmee de trolley makkelijk naar achter kan worden getrokken.De voorkant van het schuifhuif systeem heeft een zeilflap met een aluminium spanbuis. Dit wordt aan de hand van een spanner opgedraaid waardoor de voorste trolley richting kopschot getrokken wordt. Het zeil wordt tegelijkertijd gespannen.

Extra opties voor het schuifhuifsysteem

  • Kopschot. Een schuifhuif van Netcap kan tegen bijna elk type kopschot sluiten. Het is mogelijk om de Netcap schuifhuif van opliggende deuren te voorzien. Hiervoor wordt de achterste trolley versterkt zodat de schuifkap stabiel blijft onder het gewicht van de deuren.
  • Heftogen. Bij sommige ladingen kan het zeil, bij het samenschuiven, niet in aanraking komen met de lading, omdat deze dan beschadigt. Als er heftogen worden toegevoegd wordt dit voorkomen. Dit is eenvoudig aan te brengen.

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 0,5 ton tot 500 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Heeft u vragen of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.


Terug naar actueel
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers