Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

Pallets transport met een aanhanger

09 januari 2020

Bent u opzoek naar een oplossing voor pallets transport? Een industriële aanhanger kan uitkomst bieden. De meeste producten worden vervoerd op pallets. Bij het vervoeren van pallets op een bedrijfsterrein (op een effen ondergrond) zijn opstaande randen vaak afdoende om de pallets veilig te kunnen vervoeren. Wanneer de pallets gevuld zijn met weersgevoelige producten, is het aan te raden om te kiezen voor een huif- of dakopbouw om deze nagenoeg vochtvrij te kunnen vervoeren.

Het meest veelvoorkomende formaat pallet in Europa zijn de zogenaamde Europallets, met een afmeting van 800x1200mm. In mindere mate wordt er ook gebruikt gemaakt van een Displaypallet (800x600mm) en het zogenaamde Blokpallet (1000x1200mm). De standaardpallet heef een laadvermogen van ongeveer 1.500-2.000kg. Let hier dus op bij het bepalen van uw gewenste laadoppervlak en laadcapaciteit.

 

Aanbevolen opties voor het transport van pallets:

  • Kies de juiste laadvloer afhankelijk van het formaat van de pallets en eventueel een lage opstaande rand tegen het afschuiven.
  • Let op voldoende laadvermogen (gewicht last +10%) en de juiste banden voor het terrein.
  • Bij oneffen terrein zijn, in het laadvloer verzonken, sjorogen of spanbanden aanbevolen om de pallets veilig te kunnen vervoeren.
  • Huif- of dakopbouw bij weersgevoelige producten.

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 0,5 ton tot 500 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Heeft u vragen of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.


Terug naar actueel
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers