Expert van 500 kg tot meer dan 500 ton

Maatwerk voor alle aanhangers

Bestel direct uit eigen fabriek

Gecertificeerde aanhangers

Atlas Copco

Atlas Copco | Nederland | Industriële onderneming

Atlas Copco biedt haar klanten industriële en energiezuinige oplossingen. Het assortiment bestaat uit industriële en mobiele compressoren, generatoren, stikstof- en zuurstofgeneratoren, medische gassen, vacuümpompen, sloop- en aannemersgereedschappen en constructiematerieel. Dit wordt toegepast in uiteenlopende industrieën. Denk hierbij aan zoals de metaalindustrie, voedingsmiddelenindustrie, de procesindustrie, elektronica, chemie, aannemerij, automobielindustrie en nog veel meer.

Maatwerk voor de standaard prijs

De huidige meesturende aanhangers die gebruikt werden voor een fabriek in België dateerden van 15 jaar geleden en deze moesten vervangen worden. Een van de belangrijkste reden hiervoor is dat de industriële aanhangers begonnen te stuiteren en daarnaast werkte het meesturende systeem niet meer naar behoren. De aanhangers worden dagelijks intensief gebruikt voor het vervoer van compressoren en zijn gekoppeld in een treintje achter de heftruck. Aandachtspunt was daarbij wel dat de treintjes een hoge snelheid moeten kunnen behalen achter de heftruck. Normaal gesproken is een industriële aanhanger altijd langzaam verkeer. In dit geval was het een uitdaging om de aanhanger ondanks het laadvermogen ook 15km/h te kunnen laten rijden.

Verrast door de mogelijkheden en de prijs

De wens van Atlas Copco was vrij specifiek dus maatwerk was in dit geval beste optie. Zij wilden een zo stabiel industriële aanhanger. Wat inhoudt dat de aanhanger zo laag mogelijk moest zijn. Het principe van het rijden in een trein houdt in dat de aanhangers zijn uitgevoerd met een spoorvolgend systeem. Dit spoorvolgend systeem maakt het mogelijk om tot 6 industriële aanhangers achter elkaar aan te laten rijden zonder dat de laatste aanhanger naar binnen komt en de bocht afsnijdt. Hierdoor is het goed mogelijk om door een bochtig terrein te navigeren zonder dat de laatste aanhanger afwijkt van het pad dat de heftruck of trekkend voertuig heeft gevolgd.

De oplossing van Industriële Aanhangers

Er is gekozen voor het gebruik van een dubbele uitvoering van de wielen. Het resultaat hiervan is dat er minder schade aan het wegdek ontstaat door de verbeterde druk verdeling. Ze hebben gebruik gemaakt van de optie om vol rubberen wielen voor een slijtvaste maar stabiele vervoersmethode. Deze vol rubberen wielen bieden het comfort van een luchtband, maar zijn door de massieve vulling met rubber vele malen slijtvaster. Het is nu ook mogelijk om stabiel met de aanhangers te kunnen rijden op hogere snelheid. Normaal gesproken is 6 km/h de norm. Bij Atlas Copco moest dat 15 km/h zijn en daarop zijn de aanhangers aangepast. Het systeem heeft een borging en extra beveiliging tegen het losschieten.

Het koppelsysteem is speciaal ontwikkeld zodat het bonken en stoten van de aanhanger voorkomen wordt. Er zit geen speling op de dissel en het koppelsysteem dit heeft een zeer positief effect op de stabiliteit. Alle geleverde aanhangers zijn aan de zijkant uitgevoerd met inrijkokers voor een heftruck. Groot voordeel hiervan is dat stapelbaar zijn. In het geval van Atlas Copco rijden er honderden aanhangers rond. Wanneer deze niet gebruikt worden is het veel efficiënter om deze te kunnen stapelen, dit scheelt in de ruimte.

Zelf uw aanhanger samenstellen
Terug naar alle klantcases

Wat is logistiek de beste oplossing?
Ook als logistiek adviseur is industriële aanhangers uw partner. Wij denken mee in de kostenbesparing en doen uw een passend voorstel

Jaap van der Vlies
Kom in contact
Chat openen
1
Hulp nodig?
Persoonlijk advies nodig?

Stuur een appje en wij nemen direct contact met u op.

Team Industriële Aanhangers